מתכון חביתה יפנית

מתכון חביתה יפנית

חביתה יפנית (Tamago ) – תענוג עדין וטעים. מקור התמונה: Photo by Klaus Nielsen

מבוא:
טמאגו, חביתה יפנית מסורתית, היא מנה עדינה ובעלת טעם שמציגה את האומנות של המטבח היפני. עם טעמו המתוק והמלוח המובהק והמרקם הייחודי שלו, טמאגו הוא מצרך אהוב שנמצא בסושי, בקופסאות בנטו וכמנה עצמאית. במתכון הזה, נדריך אותך בתהליך של יצירת חביתה יפנית מושלם שיגרה את בלוטות הטעם שלך.

רכיבים:
– 4 ביצים גדולות
– 2 כפות מירין (יין אורז מתוק)
– 1 כף רוטב סויה
– 1 כפית סוכר
– 1 כף שמן צמחי

הוראות:
1. בקערת מיקסר מפצחים את הביצים וטורפים יחד עד שהחלמונים והחלבונים מתאחדים היטב.
2. מוסיפים לקערה מירין, רוטב סויה וסוכר ומקציפים בעדינות עד שהתערובת חלקה והסוכר נמס.
3. מחממים מחבת טפלון מלבנית או מחבת טמאגויאקי על אש בינונית ומברישים את פני השטח בשמן צמחי בעזרת מברשת בצק או מגבת נייר מקופלת.
4. יוצקים שכבה דקה מתערובת הביצים למחבת, מטה אותה לפיזור התערובת בצורה אחידה ויצירת שכבה דקה ואחידה.
5. כשהביצה מתחילה להתייצב בקצוות, מגלגלים אותה בעדינות מקצה אחד של המחבת לקצה השני בעזרת מקלות אכילה או מרית.
6. לאחר הגלגול, העבר את החביתה המגולגלת לקצה השני של המחבת, ולאחר מכן מברישים שוב את החלק הריק של המחבת בשמן, מוודאים שהיא מצופה באופן אחיד.
7. יוצקים שכבה נוספת מתערובת הביצים למחבת, מניחים לה לזרום מתחת לחביתה המגולגלת. הטה את המחבת כדי להבטיח שהשכבה החדשה תכסה את החלל הריק.
8. כשהשכבה החדשה מתחילה להתייצב, מגלגלים שוב את החביתה, מתחילים מהקצה שבו נמצא החלק המגולגל.
9. חזרו על שלבים 6 עד 8, הוסיפו עוד שמן ויוצקים שכבות מתערובת הביצים, עד שהשתמשתם בכל תערובת הביצים והגעתם לסמיכות הרצויה של הטמאגו.
10. לאחר שהטמאגו מבושל לגמרי ומגולגל, מוציאים אותו מהמחבת ומניחים לו להתקרר מעט על קרש חיתוך.
11. פורסים את הטמאגו לחתיכות בגודל ביס, בעובי של כ-5 ס"מ, ומגישים אותו כמנה עצמאית או כתוספת טעימה ללחמניות סושי או קופסאות בנטו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *