הכנת פיצה מאפס היא חוויה מתגמלת המאפשרת לכם להתאים אישית כל היבט של המנה האהובה הזו. במתכון זה ננחה אתכם בתהליך הכנת בצק הפיצה המושלם ורוטב עגבניות טרי. התכוננו ליהנות מפיצה תוצרת בית שתתחרה בפיצריה האהובה עליכם!
I. בצק פיצה: הבסיס של פיצה נהדרת
1.1 מרכיבים:
– 2 ½ כוסות קמח לכל מטרה
– 1 כפית שמרים אינסטנט
– 1 כפית מלח
– 1 כף שמן זית
– 1 כוס מים חמימים
1.2 הכנה:
– בקערת ערבוב מערבבים את הקמח, השמרים האינסטנט והמלח.
– יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את שמן הזית והמים החמים.
– מערבבים את החומרים עד שנוצר בצק שאגי.
– מעבירים את הבצק על משטח מקומח ולשים כ-5-7 דקות או עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
– מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במטלית לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה עד שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.
– לאחר שהבצק תפח, חוררים אותו כלפי מטה כדי לשחרר את האוויר ומחלקים אותו למנות רצויות.
– מעצבים מכל חלק כדור, מכסים במטלית לחה ונותנים להם לנוח 10-15 דקות לפני הרידוד.
II. רוטב פיצה בטעם: המפתח לטעם נהדר
2.1 מרכיבים:
– פחית אחת (14 אונקיות) עגבניות מרוסקות
– 2 כפות רסק עגבניות
– 2 שיני שום, קצוצות
– 1 כפית אורגנו מיובש
– 1 כפית בזיליקום מיובש
– 1 כף שמן זית
– מלח ופלפל לפי הטעם
2.2 הכנה:
– מחממים שמן זית בסיר על אש בינונית.
– מוסיפים שום טחון ומאדים כדקה עד ריחני.
– מערבבים פנימה את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות, מוודאים שהם משולבים היטב.
– מוסיפים אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש, מלח ופלפל תוך כדי ערבוב לשילוב הטעמים.
– מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לרוטב להתבשל כ-15-20 דקות, ולאפשר לו להסמיך.
– טועמים ומתקנים תיבול לפי הרצון.
III. הרכבה ואפייה של הפיצה:
3.1 הכנת הפיצה:
– מחממים את התנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר האפשרית (בדרך כלל סביב 500 מעלות פרנהייט